Pap

Det hele handler om pap

Pap og bølgepap er ofte anvendt som emballage til transport og opbevaring. Her på siden finder du et større udvalg af papkasser, postæsker og julekasser, der alt sammen er fremstillet kvalitetssikret pap-materiale.

Papkasser er en selvfølge i en enhver virksomhed og er nærmest selve kerneproduktet uanset, hvad man beskæftiger sig med. Vores pap eller bølgepap et tykt, kvalitets stærkt og let materiale, som er fremstillet af tre lag brunt kraftpapir. Det alsidige pap kan anvendes til flere formål, herunder blandet andet transport og forsendelse, opbevaring, gave samt meget mere. 

I mange tilfælde kan pap anvendes igen til genbrug til eksempelvis gaver, forsendelse og opbevaring. Det er derfor blevet populært, at virksomheder genanvender pap til transport, for at spare omkostninger, men også rent miljø mæssigt. Når man er færdig med at anvende pap til dets hovedformål kan, man derfor aflevere den på genbrugspladsen eller genanvende måske til det samme formål. 

At skabe opmærksomhed

Det er altid spændende som forbruger at modtage papkasse. integriteten stiger imens man åbner papkassen, idet det kan tage længere tid at komme igennem pap. Derfor kan det være tiltalende at tilføje sit firmalogo på og lignende forsendelser samt genstande. Med opblomstringen af forsendelser den seneste tid, kan firmalogoer, et tiltalende grafisk design, og produkt- samt forsendelses information udskrives relativ nemt på pap. For mange mennesker og forbrugere betyder en vel-designet forsendelse ikke kun sikkerhed, men også en tankevækkende adskillelse fra konkurrenterne. 

Der er derfor mange valgmuligheder, når det kommer til det velkendte materiale. Nogle produkter er mere velegnet til transport, og andre er mere egnet til opbevaring og udstilling. Konstruktionen kan af den grund variere fra et tykt ark pap til eksempelvis bølgepap, der består af flere forskellige lag. Derfor er det vigtigt at definere sit behov inden sit indkøb, idet mulighederne kan være mange. 

Vi sælger derfor klistermærker, således at du kan få dit eget udtryk afsat på din forsendelse. 

Vores produkter

VI sælger flere forskellige fremstillinger i pap. Nedenfor kan du se, hvilket produktkategorier vi har her på hjemmesiden. 

Gavebakker og gavekasser i pap

gavekasse
 

Kan have flere formål. Produkterne kan nemlig anvendes til udstilling og til et godt gaveformål. Alle kasserne er fremstillet i det traditionelle pap, der er medvirkende til, at gavebakkerne/gavekasserne kan indeholde tunge genstande. 

Julekasser i pap

Julekasse

Vores julekasser kan anvendes til firmagaver. På hjemmesiden kan du finde forskellige julekasser, der kan bruges som en julegave til ansatte. Kasserne er fremstillet i pap, hvilket giver en fantastisk holdbarhed. Indeholdet i julekasserne kan varierer, men alle papkasserne indeholde tunge genstande som eksempelvis vin og øl. 

De klassiske gaveæsker i pap

Gaveæske

Der er på vores hjemmeside egner sig perfekt til at indeholde flere forskellige produkter. Æsken er fremstillet i let tilgængeligt pap og kan derfor anvendes til festlige formål, hvor gaven netop vil være i centrum. Vi har et større udvalg af gaveæsker, hvis du ikke lige kan finde den præcise gaveæske, så er du velkommen til at kontakte os.  

Postæsker i pap

postæske

Er en nem og enkel løsning, når man skal transportere eller sende sine produkter. Vores postæsker er fremstillet i kvalitets pap og kan anvendes til forsendelse af vare. Papkassen er med til at sikre, at dine varer netop kommer sikkert frem til din kunde. 

Miljø og pap

En stor del af vores produkter er fremstillet af genbrugspapir, så vi således påvirker miljøet mindst muligt. En stor del af pap er primært allerede i forvejen brudt ned gennem en kemisk proces, hvilket er medvirkende til, at det tideligere pap reduceres hver eneste gang, når det genanvendes.

Undgå hulrum 

Det vil altid forblive en evig proces under emballering, når man skal afsende sine produkter af enhver slags: Tomheder skal helst gerne undgås eller direkte fyldes, og når der skal flere varer ned i sammen med pap, skal der som regel laves et mellemlag for at undgå, at dine produkter bliver belastet i sig selv. 

Svaret på mange problemer til hulrum er ved at tilføje blandt andet pap, som allerede i forvejen har en stabile konstruktion af en ganske enkelt eller dobbelt væg, hvilket medvirker til en sikker transport af dine produkter.  

Ydeligere kan man også anvende bobleplast, der kan lægge mellem og omkring varerne. Dette er en sikker måde at fremsende det på, så de ikke rykkes i forbindelse med en hård håndtering. Bobleplast kan du finde her. Der findes forskellige størrelser på vores hjemmeside netop klar til dig. Hvis du har burg for forskellige størrelser, så kontakt os endelig, og vi finder et svar på dit spørgsmål.  

I det nedenstående kan du læse om fremstillingen af pap og selve historien omkring det. Hvis du har ydeligere spørgsmål angående vores produkter, kan du altid kontakte os. 

Fremstilling af pap

De fleste produkter i et lokalt supermarked, discountbutik, elektronikbutik, indkøbscenter eller generelt en webshop bliver sikkert leveret i papkasser eller emballage af pap. Typisk bliver dette pap genanvendt, så du netop kan transportere eller fremsende dine produkter på en sikker og tilgængelig måde.
Af den grund er pap alsidig emballage, der hvert år transporterer millioner af tons produkter verden over. Allerede i 1993 blev der alene i USA produceret mere end 25 millioner tons pap, hvilket ikke er blevet mindre siden, men er vokset i forbindelse med den globale økonomi og globalisering. 

Historien om pap

I 1884 havde den svenske kemiker og opfinder Carl F. Dahl konstrueret en proces, der skabte en revolution indenfor opbevaring af produkter. Han havde opfundet pap. Carl F. Dahl kaldte det en slags “kraftproces”, grundet, at pap havde en særdeles effektiv holdbarhed, der ikke ligesom papir gik i stykker, når man rev det direkte over.  

Flere meninger

Der er mange forskellige teorier omkring, hvem der har opfundet pap og papkassen. Dette ses blandt andet hos franskmændene, der hævder at de netop har opfundet pap. Frankrig har nemlig ovenikøbet et papkasse-museum i den sydøstlige del af landet, hvor de hævder i udstillingen at have opfundet det berømte emballage. Dette er dog delte meninger om. Papkasserne fra Frankrig er nemlig meget små og faktisk håndlavet, der i tidernes morgen var anvendt til at transportere tøj i. Det er derfor ikke meget sandsynligt, at den type af emballage er forgængeren for nutidens pap. Historikerne er derfor uenige om, hvem der i virkeligheden frembragte ideen om pap. Nogle historikere peger på den britiske manufraktur Edward G. Healy eller den skotskfødte Robert Gair. 

Flere opfindere

Førstenævnte, britiske Edward G. Healy fremstillede sit første stykke pap i 1856. Her han sammensat papir i flere lag, hvilket gave en bølgende effekt, når de blev sat sammen i processen. Formålet var faktisk, at anvende dette stykke “pap” til at være inde i hatte, hvilket skulle gøre det mere behageligt at have hat på. 

Den anden nævnte som er skotten Robert Gair opfandt ifølge andre historikere pap-processen i 1890’erne. Robert Gairs angivlige fremstilling skulle være et slags resultat efter en ulykke. Det var altså ikke meningen, at han ville opfinde pap. I den lykkelig/uheldige omstændighed kom han frem til, at han kunne fremstille en slags papkasse. Med en metal lineal kom han til at skære igennem flere lags papir, således at det satte sig sammen og blev til en papkasse. 

Udviklingen

Denne ide skulle hurtigt blive udbredt og på den måde en forgænger til den kendte bølgepap, vi kender i dag. En af de første producenter og virksomhed, der benyttede sig af pap til sit produkt skulle være den kendte morgenmads producent Kelloggs, der eksempelvis fremstiller de kendte cornflakes. Virksomheden var en af de allerførste til at benytte pap som opbevaring til deres morgenmad. Den dag i dag anvender de stadig pap til at opbevare deres morgenmads produkter.

Efter Edward G. Healys opfindelse i 1856 så skulle der alligevel gå næsten hele tyve år, før den næste innovation indenfor pap området kom. Dette skulle også blive til det pap som vi kender i dag. Nemlig den holdbare og kvalitets-tro version, der beskytter produkterne for at blive ødelagt under eksempelvis transport. Opfinderen var amerikaneren Albert Jones, der var den første i verden til at anvende bølgepap som beskyttende emballage til produkter. Han brugte pap til at beskytte blandt andet flasker, glas, og lamper under transport. 

Globaliseringen

Denne nyopfundne emballage havde en bedre beskyttende virkning end stof for eksempel. Metoden var også meget mere hygiejnisk og hertil kom det rene savsmuld, som papkasserne blev fyldt og genopfyldt med for at sikre at produkterne var stabile under transport.  

Hertil skulle endnu en amerikaner ved navn, Oliver Long udbedre ideen med pap. Dette skete i 1874 ved at netop at tilføje endnu et lag, således at fremstilling af pap nu foregik med tre lag i stedet for to. Dette var medvirkende til en ny forbedring af fleksibiliteten og forstærkede ligefrem pappets holdbare egenskaber uden at bølgerne i pap mistede deres oprindelig fremstillings form. Bølgepap blev hermed skabt i 1800-tallet som vi nu kender det i dag, men dets potentiale, var alligevel ikke helt endnu fuldt udnyttet. 

Den moderne papkasse

Det fulde potentiale af produktet kom i 1894. Idet de amerikanske opfindere Henry Norris og Robert Thomsen masse-fremstillede bølgepap til virksomheder. Disse papkasser var ikke kun billige og let tilgængelige, men langt senere end de ellers tideligere udgaver, der var blevet fremstillet i løbet af 1800-tallet. Men dette tog alligevel noget tid før de vandt indpas på det amerikanske mange. Flere virksomheder stolede simpelthen ikke på, at papkasserne skulle være så robuste som Henry Norris og Robert Thomsen sagde, at de var. Derfor var markedet stadig domineret i perioden af den traditionelle trækasse. 

Det var først i begyndelsen af det 20. århundrede, at papkasserne kom til at dominere markedet i stedet for de velkendte trækasser. Erfaringer og undersøgelser havde i tiden op til de nye århundred underbygget og bevidst, at kassen var langt billigere, men faktisk også bedre end flere andre produkter. 

I 1903 blev Revell & Sons stiftet i den engelske hovedstad London, hvor de fulgte den samme opskrift som amerikanerne Norris og Thomsen havde gjort i 1800-tallet. I den engelske virksomhed blev der fremstillet paprør og papkasser. Efterfølgende tre år senere fik Kellogs produceret deres første papkasse til deres nye produkt cornflakes. 

Nutiden

Kassen blev derfor valgt på grund af dens mange egenskaber: lethed, stabilitet, lave omkostninger, fleksibilitet, og let genanvendelig. Deres popularitet er sidenhen kun vokset i det globale marked. Dette er stadig forblevet sådan i dag, hvor de nærmest er blevet et moderne synonym til tillid, stabilitet, lethed og faktisk også bæredygtighed. Det har dermed revolutioneret verden ved at vise den lette fremstilling og nemme tilgængelig. Denne emballage kan derfor anvendes til flere forskellige formål og er absolut ikke endnu færdig udviklet. Flere virksomheder undersøger og forsker stadig for at gøre det endnu bedre samt endnu mere genanvendeligt. 

I dag er det ikke kun pap, der er emballagen til transport, men også plastik. Alligevel er papemballagen den mest anvendte form, når der skal transporteres produkter verden over. Flere tusinde mennekser er beskæftiget i denne industri, hvilket understreger dens enorme omfang og vigtighed. Papkassens anvendelser er derfor kun begrænset af vores helt egen fantasi.

 

Husk, at vi også sælger fyrværkeri. Klik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *